Relevantere jobboard zoekresultaten met Boolean Search

Boolean Search

Boolean Search, wat is het?

Boolean Search is het zoeken op trefwoorden waaraan een CV/ kandidaat moet voldoen, in combinatie met specifieke codes. Als je deze combinatie goed weet in te vullen, zullen de meest geschikte kandidaten direct naar boven komen. Erg handig dus! Bij Sennasearch werken we met Boolean Search tijdens het zoeken naar CV’s in alle job boards. Het is een slimme manier om sneller, relevante CV’s en kandidaten te vinden, in een zee van duizenden CV’s.

 

Praktijkvoorbeeld

Je hebt vast weleens naar CV’s gezocht. Zoek je bijvoorbeeld enkel naar “accountmanager”, dan toont een job board vaak honderden resultaten. Je bent dan lang bezig om de juiste kandidaten eruit te filteren. Met Boolean Search verklein je het aantal resultaten en kun je filteren op de kwaliteiten die je zoekt in een kandidaat.

Boolean codes

  • Zoekwoord EN zoekwoord. EN gebruik je als je een specifieke combinatie zoekt, zoals bijvoorbeeld: accountmanager EN telefonie. Accountmanagers die geen telefonie ervaring hebben sluit je nu uit.
  • Zoekwoord OF zoekwoord. Met OF kan je onderscheid maken tussen specifieke zoekwoorden, zoals bijvoorbeeld: accountmanager OF Salesmanager.
  • Dubbele aanhalingstekens. Gebruik dubbele aanhalingstekens om een specifieke combinatie van woorden te tonen, zoals bijvoorbeeld: “accountmanager”.

 

 

Is Boolean Search de oplossing voor alles?

Volgens Glen Cathey, van de blog Boolean Blackbelt Recruiting, vind je met Boolean Search sómmige mensen, maar niet iedereen. Niet iedereen gebruikt dezelfde zoektermen als jij. Zorg er daarom voor dat je verschillende zoekwoorden gebruikt en synoniemen. Zet Boolean Search in als handige tool, maar dus niet als enige tool.